Valpene født 05.07.2015

 

03.07.2015

Sent Fredag 03. Juli begynte Ronja å oppføre seg rart. Peste og var urolig. Termin var Mandag 6. og vi trodde ho ville gå til termin og kanskje over også, siden dette er hennes første kull. Men tja, de små hadde tenkt til å komme før det. Ho kava mye den natten, og det var lite søvn på noen av oss. Lørdagen kom og ventingen fortsatte. Heldigvis har jeg gode og snille mennesker rundt meg med erfaring, så vår kjære Linda, fra Kennel Guldkrona, satte seg i bilen og kom ned for å hjelpe til. Men timene gikk og ingen ting skjedde, og Ronja roet seg litt igjen. Temperaturen sank, men viste ingen tegn til å stige igjen, gikk litt opp og ned, men ikke så høyt som normalen. Lørdagskvelden kom, og vi ble enige om at Linda kunne dra hjem igjen, så fikk jeg heller ringe når noe forandret seg, eller tiltok. Ikke mye søvn natt til Søndag, men vi fikk sove litt både Ronja, Lars og jeg.

 

05.07.2015

Søndag 05.Juli morgen var det noe som skjedde. Peste og gravde. Ei rask melding til Linda om at nå skjer det noe. Klokka ble 10, Ronja var urolig og jeg satt oppi kassa sammen med ho. Ho var litt roligere da, men fremdeles ville ho helst sitte oppå meg. Plutselig begynte ho å presse, 6 press med litt pusting og pesing som pauser innimellom. Så gikk vannet. Linda var ikke rukket frem enda, men heldigvis hadde vi Bobbenmammaen (tidligere Chowmamma) og turvenninne i reserve som også har mye erfaring som oppdretter og med valpefødsler. En tlf til Astrid, og ho kom i full fart. (Godt ho bor rett borti her).

Første valpen kom til verden ca. kl. 11.20. 350g. Største tispa. Ho fikk rødt bånd.

Andre valpen kom til verden ca. kl. 11.30. 320g. Ho fikk blått bånd.

Tredje valpen kom til verden ca. kl. 12.10. 220g. Ho fikk gult bånd.

Fjerde valpen kom til verden ca. kl. 13.00. 260g. Eneste gutten i kullet, og han fikk grønt bånd.

Femte valpen kom til verden ca. kl. 14.40. 260g. Ho hadde ikke tenkt til å forlate den trygge magen, og trang litt kyndig hjelp. Ho fikk rosa bånd.

Sliten etter strabasene med de små. Men 5 velskapte små nøster kom til verden.
Sliten etter strabasene med de små. Men 5 velskapte små nøster kom til verden.
20150705_164007
5 små nøster.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 dager gamle.
2 dager gamle.
11695935_10153414178685915_3452800282316339794_n
3 dager gamle.
1908120_10153415224740915_5370887385385529714_n
4 dager gamle.
5 dager gamle.
5 dager gamle.
20150710_193843
5 dager gamle.

 

 

 

 

 

 

 

6 dager gamle.
6 dager gamle.
7 dager gamle.
7 dager gamle.

 

14.07.2015

Idag er valpene 9 dager gamle. 4 av dem har nådd dobbel fødselsvekt, og 4 har runda 500g. Sistemann når dobbel f.vekt innen imorgen, og siste runder 500g innen imorgen. De spiser bra og vokser som de skal. Øynene har begynt å åpne seg, og snart er det full fart i kassa. Vektene nå er: 700g, 590g, 470g, 520g og 570g. Det går fort oppover når de drikker som kalver.

9 dager gamle.
9 dager gamle.

 

22.07.2015

Da er valpene godt passert 14 dager/2 uker. (16 dager gamle på bildene/17 dager gamle da det blir postet her.)

De er stødigere når de går, men fremdeles vinglete og sjanger bortover. De har begynt å leke sammen, de tisser selv, de knurrer og bjeffer. Og de har begynt å få fast føde i form av kjøttdeig+eggeplomme+litt solsikkeolje. Og må si at det er noe skikkelig gris, men valpene synes det er utrolig godt. De har fått klippet klørne sine også, klørne var blitt skarpe og lange som nåler.

Prøvd å få til en liten presentasjon her, men de er vriene å få tatt gode bilder av. Og de er fulle av solsikkeolje, Ronja fikk resten av maten etter valpene hadde fått det de skulle, og ho måtte jo selvfølgelig vaske alle valpene med oljete tunge (mulig jeg var litt generøs med olja….hihi)

 

026
Frøken Rød. Førstemann ut, og største. Hvit flekk på brystet.
011
Litt lek på gang. Tror dette er nr 2 i kullet. Helbrun frøken Blå.

 

013
Tisser selv, og på kladden. Tror dette er frøken Rosa. Sistemann i flokken. Ho har hvitt på hake, hals og bryst. Og litt hvitt ytterst på tærne bak (begynner å forsvinne, så tærne blir nok helt brune.)
032
Vil ut å utforske verdenen. Tror dette er gutten. Helbrun herr Grønn. Nr 4 i kullet.
Frøken Gul t.v. Og herr Grønn t.h.
Frøken Gul t.v. Og herr Grønn t.h. Frk. Gul har hvitt oppå nesa, hake, hals og bryst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

042
Helbrun frøken Blå t.v. Helbrun herr Grønn t.h.

 

 

 

 

 

 

 

 

05.08.2015

Ja da er valpene passert 4 uker. Stikkord: Sprellende, hoppende, bitende, bjeffende og knurrende. De koser seg hele dagen lang. 4 måltider om dagen, i tillegg til melk fra mammaen. Og det som går inn, kommer ut. Så dagene mine går med til å vaske, tørke, vaske, tørke også lage litt mat innimellom, og selvfølgelig MASSE kos og lek med de små.

De logrer og kommer løpende når de ser meg. Setter jeg meg ned kommer de kravlende opp på fanget, biter i klær, fingre, tær, neser, haker…. ja hvis de klarer å bite over, så biter de. Klør fryktelig i munnen. Biter hverandre og hyler til hvis en av søsknene biter for hardt. Og da kommer mamma til unnsetning og rydder opp. De leker med leker også og bjeffer til hverandre, og knurrer.

Rett og slett mye liv her om dagen, og mer blir det. De har flyttet ut på kjøkkenet, større tumleplass til dem der. De flyttet ut da de var 3 uker, og nå når de passerte 4 uker, har de også fått gangen å tusle og leke på. Om en ukes tid får de begynne å utforske stua også. De utvikler seg fort og vokser i samme farta. Veier de kun hver uke nå, og største frøkna veien 2,5kg. For 4 uker siden, da de kom til verden var vekta hennes 350g.

 

 

IMG_1370
Mat mat mat
IMG_1501
Se så pen jeg er.
IMG_1380
Mamma sin øre er veldig god å bite på.
IMG_1401
En liten vask av mammaen. Slik gjør ho når de biter og vil herje med ho… Vasker dem isteden.
IMG_1424
Minken er ikke død….Helt sikker altså… Rister så ørene flagrer.
IMG_1443
Speilbilde?
IMG_1451
Mamma, vi leker! Ikke vask nå…
IMG_1491
Frøken Brun poserer for kameraet.
IMG_1505
Gjesp…. Såååå trøtte etter noen minutter med heftig lek….. Zzzzznork…

 

23.08.2015

 

Beklager at det er dårlig med oppdateringer her. Tiden strekker ikke til lenger, mangler rett og slett noen timer i døgnet.

De små er 7 uker idag, de spiser, leker, sover og nyter valpetilværelsen. De har fått treffe mange nye mennesker og hunder, og de er rett og slett noen råtasser. Så sosiale og trygge med alt og alle. Det er Ronja også. Var veldig spent på hvordan Ronja ville ta det når det kom hunder som skulle få hilse på de små, men ho tok det med den største selvfølge og ro, og ba de med seg inn selv. Det skal sies at det er kun kjente hunder for Ronja, som har fått komme inn å hilse på. De små har fått en midlertidig innhegning ut fra verandaen, og ut mot gang og sykkelsti, der det stadig går hunder og mennesker forbi (Valby er rene hundebyen, kryr av hunder over alt) Når det går noen forbi står Ronja vakstsomt å følger med, og valpene like nysgjerrige å ser hva som skjer.

De har fått vert på kjøretur, som endte på «gården» jeg er fra. Der fikk de leke og kose seg. Det var litt skummelt med en gang de kom ut av bilen, men de fant fort ut at dette var bare kult. Ellers så har de fått kjennskap til daglige gjøremål i og rundt ett hus, støvsuger, bråk fra barna, bråk fra gata osv. Og må si at de er ganske tøffe disse små. Noen ting er litt skummelt, men de har ei god mor som rett og slett viser dem at dette er ikke farlig.

De er nesten renslige alle man nå. De sover på kjøkkenet om natten, og sier ifra når de må ut på do. Da står de på grinda og piper eller bjeffer. OG nåde den som står i veien for dem på vei ut, for når de slipper ut av grinda, så er det full fart og mange trommestikker over gulvet i stua, ut på verandaen og ut på gresset. Det hender de glemmer seg, men det er sjeldnere og sjeldnere.

I matveien så er de blitt litt matleie av bløtet tørrfor og vom. Så nå får de vom som er iblandet litt buljongvann og leverpostei, litt forskjellig tørt tørrfor og de har fått smake på brød med leverpostei, «valpepannekaker», vaffel og gulerot. Bortskjemte? Hihi, neida! Ikke i det hele tatt.

Hele flokken samlet.
Hele flokken samlet.
IMG_2374
Kos å sove ute.
IMG_2485
Jeg kommer…
IMG_2471
Jeg er på vei…
Herje kan de.
Herje kan de.
Full fart.
Full fart.
Leke og oppdrar samtidig.
Leke og oppdrar samtidig.
Ikke alltid så lett med flere barn, når man må oppdra den ene, så er den andre frekk...
Ikke alltid så lett med flere barn, når man må oppdra den ene, så er den andre frekk…
Mammaen sin det :)
Mammaen sin det 🙂
Leker og oppdrar.
Leker og oppdrar.
Leker og oppdrar.
Leker og oppdrar.
Ronja inviterer stadig til lek med de små nå.
Ronja inviterer stadig til lek med de små nå.